Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Vibemetricsin käyttäjätuki ja usein kysytyt kysymykset

Vibemetricsin käyttäjätuki palvelee sinua sähköpostitse osoitteessa tuki@vibemetrics.com.

Olemme keränneet tälle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin. Voit katsoa ennen yhteydenottoa käyttäjätukeen, löydätkö alta suoraan vastauksen kysymykseesi.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Vastaukset on ryhmitelty aihepiireittäin. Pidämme luetteloa yllä ja lisäämme uusia vastauksia tarpeen mukaan.

Vibemetricsin perusajatus

Mitä palvelu tekee?

Vibemetrics antaa sinulle mahdollisuuden jakaa fiiliksesi anonyymisti ja kertoa syyt fiilistesi takana. Palvelu näyttää fiilikset myös muille työntekijöille ja koko organisaatiolle. Voit myös katsella oman tiimisi ja koko organisaation tuloksia ja kommentteja.

Miten palvelu toimii?

Sinulle lähetetään kutsu sähköpostitse tai tekstiviestitse. Mittauslinkin avulla saat palvelun käyttöösi, pääset antamaan fiiliksen ja kertomaan halutessasi syyn fiiliksellesi. Voit myös nähdä muiden fiiliksiä ja fiiliskommentteja. Voit katsoa oman yksikkösi fiilisvirtaa tai koko organisaation fiilisvirtaa.

Miksi palvelua käytetään?

Vibemetrics tuottaa reaaliaikaista tietoa henkilöstön voinnista ja millaisia ideoita/näkemyksiä työntekijöillä on. Se antaa myös työntekijälle vaikuttamismahdollisuuden, kun voi anonyymisti kertoa miltä juuri nyt tuntuu.

Jatkuva ja reaaliaikainen fiilismittaus lisää organisaation läpinäkyvyyttä, mikä vaikuttaa positiivisesti työyhteisön oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden tunteeseen.

Voiko tätä käyttää kyselyjen tekemiseen?

Voi, mutta emme suosittele kyselyjä niiden ohjaavuuden takia. Kun ihmisillä on mahdollisuus kirjoittaa vapaasti oma asiansa, saadaan paremmin nostettua todellisia asioita esille.

Vibemetricsin hyödyt

Mitä hyötyä fiilisten mittaamisesta on käyttäjille?

Fiilismittaus antaa kaikille mahdollisuuden kertoa omista tuntemuksistaan ja päivittäisistä kokemuksistaan. Se, että voin kertoa tuntemukseni ja näkemykseni, osoittaa että minuun luotetaan ja minua kuunnellaan. Voin omilla näkemyksilläni ja ideoillani kannustaa myös muita käyttäjiä osallistumaan aktiivisesti oman työyhteisömme kehittämiseen.

Miten esihenkilöt voivat hyötyä henkilöstön fiilismittauksesta?

Vibemetrics lisää yhteisöllisyyttä, itseohjautuvuutta ja oppimista. Se voi myös tehostaa esihenkilöiden arkijohtamista; esihenkilöiden työ helpottuu, kun muutkin voivat reagoida ja käynnistää toimenpiteitä fiilisvirrassa esiin nousevista asioista. Nopea reagointi ja korjaavat toimenpiteet parantavat työntekijöiden motivaatiota ja esimiehen suorituskykyä.

Esimiehen on tärkeä ymmärtää, ettei palvelua tarvitse seurata ympärivuorokautisesti. Työntekijän on kuitenkin hyvä tietää ja huomata, että fiilisvirtaa seurataan säännöllisesti ja että tuloksia käydään läpi yhdessä sovituissa tilanteissa.

Mitä hyötyä tästä on työnantajallemme?

Palvelu tarjoaa keinon tarttua ennakoivasti työyhteisön ongelmiin. Henkilöstön fiilismittaus edistää luottamusta ja läpinäkyvyyttä organisaatiossa. Jatkuva ja reaaliaikainen fiilismittaus täydentää vuosittaisten työyhteisömittausten luotettavuutta. Työntekijöiden osallistaminen ja kuuleminen parantavat henkilöstön työtyytyväisyyttä ja motivaatiota. Työntekijöiden motivaation kasvu parantaa tutkimusten mukaan myös asiakaskokemusta.

Vibemetricsin käyttöönotto

Miten saan Vibemetrics-fiilismittauksen käyttööni?

Sinulle lähetetään kutsu sähköpostitse tai tekstiviestitse. Voit tallentaa saamasi mittauslinkin suosikkeihin tai työpöydälle puhelimeen tai pöytäkoneelle. Mikäli käytössänne on mobiilisovellus, saat mittaussivun kautta ladattua puhelimeesi myös Vibemetrics-mobiilisovelluksen.

Millä laitteilla tämä palvelu toimii?

Vibemetrics toimii www-selaimessa kaikilla yleisimmillä päätelaitteilla: tietokoneissa, tableteissa ja älypuhelimissa. Mobiilisovellus on ladattavissa App Storesta (Apple) ja Play Storesta (Android). Windows-puhelimissa palvelu toimii selainpohjaisena sovelluksena.

Vibemetricsin peruskäyttö

Onko tätä vaikea oppia käyttämään?

Ei ole. Vibemetrics-fiilismittauksen tavoitteena on alusta alkaen ollut se, että käyttäjä voi aloittaa sen käytön välittömästi kutsun saatuaan. Kutsun saatuasi pääset antamaan ensimmäisen fiiliksesi kahdella klikkauksella!

Löytyykö jostain tämän palvelun käyttöohjeet?

Ennen fiilismittauksen alkua organisaatiosi Vibemetrics-yhteyshenkilölle on toimitettu myös ohjeet palvelun käyttäjille.

Mitä saan kirjoittaa?

Sana on vapaa. Henkilökohtaisuuksiin ja asiattomuuksiin ei kuitenkaan pidä mennä. Kritiikki ja suora puhe on sallittu. Rakentavat kommentit auttavat asioihin tarttumista. Kaikki fiiliskommentit ovat anonyymejä. Jos haluat, voit kirjoittaa oman nimesi kommentin loppuun.

Kuinka usein fiilis pitää antaa?

Voit kertoa omat fiiliksesi ja ajatuksesi niin usein kuin haluat. Käytä kirjoittaessasi kuitenkin tervettä harkintaa. Rakentavat kommentit auttavat asioihin tarttumista.

Mihin saan lisätä toimenpiteitä?

Voit lisätä toimenpiteen mihin tahansa kommenttiin – me kaikki voimme vastata ja tehdä asioille jotain. Jos tiedät, että sinä tiedät ratkaisun ongelmaan, tartu toimeen. Sinä voit oikeasti vaikuttaa!

Kenen asioihin voin reagoida?

Voit lisätä reagoinnin mihin tahansa fiiliskommenttiin virrassa. Sinulla on yksi ääni per kommentti.

Voinko vastata toisen käyttäjän kommenttiin?

Voit reagoida toisten kommentteihin joko korostamalla asian tärkeyttä painamalla viestin alla näkyvää etusormi-kuvaketta tai antamalla oman reaktiofiiliksesi pienillä hymiöillä. Voit myös vastata viestiin toimenpiteellä ja kertoa, mitä olet tehnyt asialle. Kommentteihin ei voi vastata toimenpidettä lukuun ottamatta muulla sanallisella viestillä.

Mitä näytöllä olevalla tähdellä tehdään?

Tähdellä merkitään ja ilmoitetaan tehdyistä toimenpiteistä, jolloin ne automaattisesti myös tilastoituvat.

Hukkuvatko kiinnostavimmat kommentit muiden sekaan?

Voit hakea listauksen kiinnostavimmista/tärkeimmistä kommenteista tulossivulta (toimii selainversiossa, ei vielä ladattavissa applikaatioissa).

Fiilisten näkyvyys ja jäljitettävyys

Ketkä voivat nähdä minun fiilikseni ja kommenttini?

Näet oletuksena oman tiimisi fiilikset reaaliajassa ja voit tulosnäkymän kautta katsoa koko organisaation fiilikset. Organisaation hierarkiapuussa näet oman tiimisi tulosten lisäksi puussa yläpuolella olevat tulokset, mutta et samalla organisaatiotasolla olevien tiimien tuloksia. Jos tiimejä ei ole määritelty teidän organisaatiossanne, näet oletuksena koko organisaation fiilikset.

Pystytäänkö fiiliksen antajaa jäljittämään mitenkään?

Ei, antamiasi fiiliksiä ei koskaan yksilöidä tai liitetä sinuun. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus nähdä itse antamiesi fiilisten keskiarvo, sillä järjestelmä pystyy keräämään tarvittavan tiedon säilyttäen samalla anonymiteetin.

Pystytäänkö kommentin kirjoittajaa jäljittämään mitenkään?

Ei, kukaan ei saa tietää kuka on antanut minkäkin kommentin. Palveluntarjoaja hallitsee käyttöoikeuksia ja huolehtii anonymiteetin suojasta.

Tietääkö kukaan mitä olen kirjoittanut?

Palvelun käyttö perustuu luottamukseen. Kukaan ei saa tietää kuka on antanut minkäkin kommentin. Palveluntarjoaja hallitsee käyttöoikeuksia ja huolehtii anonymiteetin suojasta.

Entä jos joku kirjoittaa epäasiallisia viestejä, voidaanko niitä poistaa?

Organisaation pääkäyttäjä voi tarvittaessa poistaa epäasialliset viestit.

Pystynkö poistamaan vahingossa syöttämäni fiilikseni?

Et, ellet ole organisaation pääkäyttäjä.

Pystynkö poistamaan oman kommenttini?

Et, ellet ole organisaation pääkäyttäjä.